Voorbereidingen - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Marloes Herber - WaarBenJij.nu Voorbereidingen - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Marloes Herber - WaarBenJij.nu

Voorbereidingen

Door: Marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

28 Mei 2008 | Nederland, Haarlem

Hoi allemaal,

Dit is mijn nieuwe dagboek, waarin ik jullie op de hoogte zal houden van alles wat ik doe! Straks in Kenia, maar ook nu in Nederland voordat ik wegga!

Zoals het er nu naar uitziet ga ik namelijk naar Kenia, naar Takaungu(tussen Mombasa en Malindi), aan de oostkust van Afrika. Ik kan daar in een kamp werken met allemaal andere vrijwilligers. Er is daar een hoop te doen: lesgeven aan kinderen, voorlichting geven over gezondheid en sport, een sportclub opzetten en onderzoek doen naar de relatie tussen het voedsel, beweging en lichaamsgewicht (bijvoorbeeld).
Dit gaat me wel een hoop geld kosten, maar hopelijk levert het me ook heel veel op.

Op dit moment ben ik aan het speuren naar een te betalen ticket, heb ik een afspraak gemaakt om me in te laten enten en voorlichten over mijn gezondheid daar en ben ik samen met school aan het kijken naar de mogelijkheden wat betreft vertrek en terugkomst. Dit wordt waarschijnlijk begin september dat ik wegga en eind januari/ begin februari dat ik terugkom. Een lange tijd (20 weken, ongeveer 5 maanden), maar hopelijk leerzaam! Daarnaast hoop ik natuurlijk wat van het land te zien en jullie daar via deze weg van mee te laten genieten...

Kun je me op de een of andere manier helpen of wil je iets aan me kwijt dan kun je hier een berichtje plaatsen of me mailen, bellen of smsen ;)

PS Voor meer info zie www.comekuona.org en www.eastafricancenter.org

• 28 Mei 2008 - 12:08

Flemje:

Floesje!!

Aan mij de eer om je eerste reactie te plaatsen!!
    Wat moet ik straks 5 maanden zonder jou?? En ook nog eens een blok les zonder jou?? Ik ga je iig super veel missen!! We moeten veel skypen, mailen, krabbelen, rooksignalen, telepateren, lichtsignalen en wat je nog meer kan bedenken!!
    Meid, succes met t rondkrijgen, maar ik weet cker dat t allemaal helemaal goed gaat komen, want dat verdien je!!

Veel Liefs en een dikke knuffel!

• 28 Mei 2008 - 12:31

Jochempie:

Wow Loes

Wat leuk en spannend joh..5 maanden!:|
    zeker een hele mooie kans en dat gaat jou wel lukken hoor:)Heel veel succes alvast!:)

kus

• 28 Mei 2008 - 12:33

George - Pappa - H:

wauw, wat een avontuur ga jij weer tegemoet. Ik zal die spreuk die ik toen voor je gevonden had toen je naar Australie ging maar weer eens opzoeken.
    Heel veel succes, wat ben ik trots op je! Wie is hier nu de held?
    Kus pappa

• 28 Mei 2008 - 12:36

Jolien:

sneakyerd! gewoon via de mail dit nieuws met ons delen.. ik had nu al rooksignalen verwacht! nee super, chick! wordt het toch nog wat allemaal, ben erg benieuwd!!!! kusjezusje

• 28 Mei 2008 - 12:42

Lydia:

He moppie, wat heb je een mooie site gemaakt. Ik ben zoooooooooooo trots op je. Kus je moeder

• 28 Mei 2008 - 13:42

Patty:

Heeey WAT LEUK!!!!!!!!!! En spannend!!! Echt leuk voor je dat het dan toch nog doorgaat een stage in het buitenland te kunnen doen! Had je dit project nu via Joho gevonden? Ben heel erg benieuwd!

Dikke x

• 28 Mei 2008 - 15:31

Irene:

Hey Loes,

Eindelijk rond! gefeliciteerd. Ga je zeker volgen op je avontuurlijke reis.

X Reen

• 28 Mei 2008 - 23:17

Knarser:

Hey lieve lieve lieve lieve lieve lieve lieve loes...Ik wil je nu alvast...maar dat zal ik in september ook nog doen...HEEL VEEL succes toe wensen!!!

Ik hoop dat je een leuke ervaring rijker wordt met veel mooie avontuurtjes!!!

Geniet er van als het zo ver is!!! Dikke knuffel en kus...

• 29 Mei 2008 - 08:32

Rebecca:

Hey Marloesje !!!!!!
    Super vet dat je gewoon voor 5 maanden weg gaat, stage lopen in Kenia !!!
    Maar je bent dan toch wel op tijd terug voor de wintersport he ??? :P
    Super veel plezier in ieder geval en dan ga ik je vanuit Suriname volgen ...:)

*Dikke knuffels*
    Rebecje

• 29 Mei 2008 - 15:29

Lin :

Loes wat een goed nieuws!!
    Eindelijk zekerheid!
    Aaaah wat spannend!!
    Enne.. het zal daar misschien wel helemaal hip zijn, maar kom aub niet terug met zo'n schotel in je lip he ;)
    Botje door je neus mag net :P
    Maar goed, we hebben nog even de tijd om dat te bespreken ;)

Succes met de voorbereidingen alvast!

Dikke kus Lin (v. D.)

• 31 Mei 2008 - 20:37

Mariska:

Heeeeey Marloes!

Ik zat rond te neuzen op je hyves (shame on me) en toen dacht ik.. zou dit dan een site zijn van eerdere reizen maar wat bleek.... Jij gaat een nieuw avontuur beginnen.

Whuaaaaaaaaaat! Kenia! Ze kunnen daar heel hard rennen hoor dus geen ruzie maken want ze halen je zeker in.
    Ik wist niet dat jij zo'n ondernemend typje was. Mooie beproeving, ervaring, stap, baan, vakantie, hoe kan ik het nog meer noemen?! Heel vet, en ik hoop voor je dat het je prima gaat bevallen!

xxx maris

• 04 Juni 2008 - 05:14

Marijke:

Hoi Marloes,
    Klinkt goed. Ik wens je heel veel succes en het lijkt me een geweldige ervaring. Heb gisteren van je moeder begrepen dat de ticket geboekt is per 1 september. Spannend!!!
    Groetjes, Marijke